fbpx

Tips&tricks pentru întâlnirile online

Screen Shot 2018-03-28 at 10.57.12

Săptămâna trecută vorbeam despre dacă să folosești sau nu Tinder sau alte aplicații de întâlniri online. Presupunând că ai ales să folosești, vom vorbi despre cum să faci pentru a-ți crește șansele să găsești pe cineva pe placul tău. Mă voi referi la funcționalitățile Tinder, însă majoritatea sugestiilor pot fi aplicate indiferent de platforma pe care o folosești.

Înainte de a-ți deschide contul, este bine să te lămurești tu ce cauți, ce îți dorești. Odată stabilit acest lucru, modul în care îți completezi profilul are o mare importanță. Ce poze alegi și ce descriere îți faci sunt singurele indicii pe care le transmiți despre tine. Așa că depune puțin efort pentru a avea rezultate.

Pozele de profil.

Tinder oferă posibilitatea să încarci 6 poze și este bine să profiți de toate pentru a oferi cât mai multe laturi ale tale. Nu folosi poze de grup! Este neplăcut pentru amândoi, dacă ajungeți să vă întâlniți, să afle că ești fix celălalt sau cealaltă. Atenție la posturile pe care le ai în pozele pe care le alegi: posturile deschise, zâmbitoare, în care ești implicat/ă în diverse activități sunt apreciate și au impact mai mare. Limbajul nonverbal este cheie și în pozele pe care le alegi pentru tine și în modul în care citești profilul cuiva!

Descrierea.
Da, este bine să folosești opțiunea de a spune câteva cuvinte despre tine. Lucruri generale, care s-ar potrivi aproape oricui, nu te ajută. De asemenea, nu folosi spațiul pentru a spune ce îți dorești de la celălalt. Vorbește despre tine, spune ceva care te definește. Nu este nevoie să intri în detalii, însă un amănunt (cum ar fi că îți place să mergi cu bicicleta) poate ajuta să porniți o conversație despre ceva concret.

Ai posibilitatea să scrii 500 de cuvinte despre tine. Ține cont întotdeauna de context: ești pe o aplicație unde se întâmplă ca din viteza de folosire, chiar să îți scape un profil care chiar ți-ar fi plăcut. Folosește câteva cuvinte bine alese, care împreună cu pozele pe care le ai să poată spune o poveste despre tine în maxim 10 secunde.

Citirea unui alt profil.
În funcție de ceea cauți este bine să te antrenezi în găsirea indiciilor care să îți dea cât mai multe informații. Vei fi un detectiv printre poze, descriere și orice alte detalii pe care le poți descoperi. Analizează posturile, mimica, hainele, contextul pozelor. Ce cuvinte a folosit în descriere, cât de lungă este descrierea, cât de concret a fost? A vorbit despre el/ea sau despre ce își dorește? A folosit emoticoane? Ce fel? Ce limbă a folosit pentru a se descrie (asta are importanță dacă este român și descrierea în altă limbă)?

Sunt multe lucruri pe care le poți pune cap la cap pentru a înțelege un profil aparent simplu.

Mecanismele Tinder.
Modul în care Tinder spune că vă potriviți este simplu: amândoi ați ales să apreciați profilul celuilalt. Pe lângă acest lucru clar, alocă mai mult timp și atenție profilelor care îți apar primele când începi o nouă zi. De ce? Primele profile care îți apar sunt ale persoanelor cărora le-a plăcut profilul tău. Tinder vrea să aibă succes, asta înseamnă ca utilizatorii să fie fericiți. Fericit ești când dai mai repede peste cineva care te place și de care îți place.
Poți alege una din versiunile plătite pentru opțiuni ca: ascunderea vârstei, locului de unde ești, un număr mai mare de SuperLike (la profilul gratuit ai 1 SuperLike pe zi, la Tinder Plus ai 5 pe zi). Dacă primești un SuperLike, vei vedea asta pe profilul persoanei, înainte ca tu să te decizi dacă îți place sau nu.

La opțiunea Tinder Plus poți alege să fii vizibil doar pentru persoanele al căror profil l-ai apreciat. În acest fel scapi și de teama că o să fii văzut de toată lumea de pe Tinder, însă dacă toată lumea ar gândi așa, nu ai mai avea profile din care să alegi 🙂

Conversația.
Indiferent de modul în care “cunoști” pe cineva, este important să ții cont de faptul că interacționezi cu o persoană. Social media ne face mai puțin empatici, mai curajoși în sensul de distanți și uneori răutăcioși. Uităm uneori că persoana de partea cealaltă este un om, ca și noi, cu sentimente, nevoi și dorințe

Poate că nu o să ajungeți prea repede la discuții filosofice așa că vorbiți despre ce faci, cum te simți, ce ți s-a întâmplat în acea zi (care să poată fi povestit unui străin totuși). De exemplu că ai văzut un film care ți-a plăcut sau care nu ți-a plăcut și de ce. Conversația este importantă pentru că așa vei decide dacă te întâlnești cu acea persoană sau nu. Adresează-te unei persoane, vezi ce primești înapoi, cum te simți.

Spune-i că ți-a plăcut profilul și de ce! “Mi-a plăcut poza de la festivalul de film. Părea că te distrezi :). Poate găsim un film la care să ieșim.” Oricui îi place să primească un feedback pozitiv în ceea ce-l privește. Arată că ai fost atent/ă, că ai observat și că ai și o propunere de a face ceva împreună.

În cazul în care ați petrecut deja ceva timp schimbând mesaje însă lucrurile nu avansează, spune că ai prefera să vorbiți la telefon și să vă întâlniți. Da, contează cum spui aceste lucruri, însă mesajul e bine să fie clar. Altfel poți ajunge să petreci foarte mult timp schimbând mesaje cu cineva care se dovedește că de fapt nu este pe placul tău.

Tinder este ca un CV: rolul lui este să aducă oamenii față în față. Profilul trebuie să trezească interesul pentru o apreciere. Conversația este o treaptă pentru a ajunge să te întâlnești, iar de acolo intri pe tărâm cunoscut necunoscut ?
Timpul este prețios! Folosește-l pentru a construi ceva real, experimentează.
Și da, mai nou aplicația Tinder are și opțiunea site.

Ți-a placut articolul. Îi poți da share:

Posted in ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA IMPROVING

TOTUL ÎNCEPE CU O CONVERSAȚIE GRATUITĂ...

SEDINȚE TERAPIE

Relațiile moderne și viața noastră în contextul actual sunt într-o continuă transformare. Abordarea mea în sesiunile de terapie este una holistică.

WORKSHOPS

Dorința de dezvoltare este o călătorie continuă. Este acea parte din tine care privește viața ca pe un continuu drum de învățare si evoluție.

COACHING

Ai o idee, ai un vis pe care vrei să-l aduci în realitate. Pe acest drum, ai ocazia să faci câte un popas pentru a te sfătui cu cineva de încredere.

Scroll to Top