fbpx

Secretul în a-ți îndeplini dorințele

Screenshot 2019-01-01 at 20.03.27

Photo by Elaine Casap on Unsplash

La început de an suntem plini de dorințe care se transformă în planuri și obiective. Am scris ce ne dorim de la anul care abia începe și suntem nerăbdători să vedem ce se întâmplă. Procesul de a ne aseza, a ne gândi la ce ne dorim și, eventual, a le scrie, este deja unul anevoios și pentru mulți o piatră mare de încercare. Mulți din cei care încep acest proces sunt seduși de puterea scrisului, întră într-o stare de concentrare și visare care îi ajută și la final de sesiune, au o listă întreagă de dorințe.
Minunat!
Cei mai mulți dintre noi suntem fericiți că am reușit să adunăm multe dorințe pentru că înseamnă că vom avea un an plin de bucurie, așa cum ne-am planificat. Va fi grozav, vom ajunge departe!

De câte ori ți s-a întâmplat să ajungi în aprilie-mai și să îți aduci aminte ca prin ceață ce ți-ai propus la începutul anului? De câte ori ai ajuns la final de an și ți-ai spus: “anul viitor o să fie altfel! O să reușesc!”?

Când vine vorba de crearea/desenarea unei lumi în care dorințele noastre se îndeplinesc, lista este plină de obiective. Fiecare dintre acele obiective are nevoie de timp, disciplină, acțiune, feedback, practică și iar practică. Orice ți-ai propune, nu este un eveniment, ci un întreg proces de lungă durată! De cele mai multe ori îndeplinirea unui obiectiv presupune schimbări în comportament, constanță în a face ceva diferit. Numai acest aspect și îți consumă foarte multe resurse!

Capcana începutului de an este foarte puternică. Simți că ai șansa unui nou început, o poți lua de la capăt și poate acum o să iasă. Foarte multe din lucrurile pe care ți le propui le poți îndeplini. Cu o singură condiție: ia-le pe rând!! A te concentra pe multe direcții în același timp este foarte obositor. Sunt multe aspecte ale vieții noastre de care trebuie să ținem cont pe parcurs și să înaintăm pe fiecare dintre ele. Un obiectiv pentru noul an poate fi ceva început deja și spre care ai parcurs mulți pași sau poate fi ceva complet nou, parte din evoluția pe care ți-o dorești.

Am o provocare pentru tine în acest an: alege din lista de obiective UN singur! Da, este foarte greu pentru că parcă tot este important și chiar urgent. Dacă ai mai mult de 3 obiective pe listă, fă-o în 2 sau 3 etape, de fiecare dată încercând să tai 2 de pe listă.
Întrebările care te pot ghida sunt:
  • De ce îmi doresc acest lucru? Obiectivul rămâne doar dacă motivația vine de la tine pentru tine, nu ceva ce își dorește altcineva și tu nu.
  • Cum se va schimba viața mea dacă reușesc să ating acest obiectiv? Ceea ce îți imaginezi este în acord cu valorile și principiile tale? Este ceva care îți va ajuta în relație cu o persoană sau mai multe? Vei avea mai multă relaxare/liniște?
  • Ce mă motivează să continui când mă voi lovi de vreun obstacol? Care este resursa mea infinită de energie? Odată plecat pe un drum de obiectiv, mai devreme sau mai târziu vei avea parte și de diverse obstacole care pot veni în multe forme. Ai nevoie de o motivație foarte puternică pentru a merge mai departe. Care este aceea? Se va păstra ea în timp?
  • Cum îi afectează pe alții obiectivul meu? Dacă atingerea obiectivului are impact asupra celorlalți gândește-te cum îi poate afecta și pe ce perioadă de timp. Stai de vorbă cu acei oameni, explică-le și cere-le sprijinul. Orice proces de schimbare personală îi afectează pe cei din jurul nostru. Și pentru a preveni anumite reacții, pregătește înainte terenul.

Vei spune că este puțin un singur obiectiv pentru un întreg an. Doar că schimbarea este de multe ori subestimată și efectul este renunțarea cu totul la obiective. “Și cum mai ajung să am viața pe care mi-o doresc dacă îndeplinesc un lucru/an??”. Gândește pe termen lung. Orice îți propui durează și are efect de aici înainte. Cum va arăta viața ta peste 5 ani? Dar peste 7?

În era FOMO (Fear Of Missing Out) în care trăim, am intrat pe repede înainte și nu ne mai acordăm timpul necesar unor procese de lungă durată. Răbdarea este arma înțeleptului și se găsește din ce în ce mai rar. Privește pe termen mediu/lung, planifică și simplifică-ți viața. Ai ajuns la jumătatea anului și ți-ai atins obiectivul? Sărbătorește! Și deschide următorul capitol din viața ta.

Ți-a placut articolul. Îi poți da share:

Posted in ,

1 thought on “Secretul în a-ți îndeplini dorințele”

  1. Pingback: Adevărata provocare după 10 ani #10yearschallange – Improving

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA IMPROVING

TOTUL ÎNCEPE CU O CONVERSAȚIE GRATUITĂ...

SEDINȚE TERAPIE

Relațiile moderne și viața noastră în contextul actual sunt într-o continuă transformare. Abordarea mea în sesiunile de terapie este una holistică.

WORKSHOPS

Dorința de dezvoltare este o călătorie continuă. Este acea parte din tine care privește viața ca pe un continuu drum de învățare si evoluție.

COACHING

Ai o idee, ai un vis pe care vrei să-l aduci în realitate. Pe acest drum, ai ocazia să faci câte un popas pentru a te sfătui cu cineva de încredere.

Scroll to Top