fbpx

Cum alegi cadourile potrivite pentru cei dragi

FB post 1200x1200
Luna Cadourilor a venit și tentațiile sunt la tot pasul, oferte la aproape orice. Însă cum știi ce să alegi și pentru cine?

Cu toții avem acel prieten sau membru al familiei care are darul de a oferi cadouri potrivite. Cumva, are inspirația necesară și găsește exact ce ne-am dori. Oare cum face? Are un talent special?

E început de Decembrie și deja te îngrijorezi puțin la gândul că nu prea știi ce să alegi. Îți vin întrebări de genul: ce îi place, ce interese are, ce și-ar dori foarte mult, ce i-ar aduce acea surpriză plăcută pe chip? Cadourile bune nu au legătură cu banii, cu valoare materială a ceea ce cumperi sau faci. Este un factor de luat în calcul, însă care scade în importana când ai deja soluția alegerii cadourilor.

A face cadouri la care să primim reacție de “waw” înseamnă mai mult decât oferte bune și prețuri convenabile. Înseamnă că acel om cu “talentul special” de a alege cadouri potrivite este atent LA cei din jur și ajunge să fie atent CU cei din jur.
Soluția cadourilor potrivite este atenția pe care o acorzi celorlalți, cât de bun ascultător ești: atenția pe care i-o acorzi într-o discuție, la o plimbare, când îți povestește ceva care nu are legătură directă cu ideea de cadou. În momentele în care oamenii vorbesc, ei ne dezvăluie câte o pagină din povestea lor. Ne dezvăluie lucruri personale, dorințe și nevoi. Tot ce trebuie să facem este să fim atenți, să fim în discuție CU și PENTRU celălalt pentru a putea identifica acele mici lucruri, spuse în treacăt, care pot fi izvor de inspirație.

Când mă refer la cadouri, nu mă refer neapărat la cele fizice și nu numai de sărbători și ziua de naștere. Oamenii așteaptă cuvinte frumoase, vorbe de încurajare, complimente. Oricând, fără vreo ocazie specială.

Am un vechi prieten care are darul de a mă surprinde cu mici “atenții” din când în când. Nu la ocazii speciale, ci pur și simplu. Am fost surprinsă la început și nu am stat să mă gândesc la cum face. M-am bucurat de moment. Și de-a lungul timpului, mi-am dat seama că este atent la ce spun că îmi place, că aș vrea, fără să simt că are checklist pe care îl bifează. Și mă las surprinsă de fiecare dată! ?

Cum să îți fie ușor să ții minte preferințe personale? Pentru că suntem bombardați de informație, sfatul meu este să îți faci un fișier în telefon sau o notiță unde să adaugi pe parcursul timpului preferințele personale ale oamenilor din viața ta. Ce le place să mănânce, tipuri de vacanțe, hobby-uri, tipul de aprecieri pe care ar vrea să le audă. Avem tendința să spunem că vom ține minte, însă ne poate scapa extrem de ușor un detaliu care ar putea să aducă bucurie cuiva drag.

Așa că îți urez discuții cât mai pline de inspirație și atenția dată la maxim! Vei decoperi lumea oamenilor de lângă tine, plină de idei.
Photo by Mel Poole on Unsplash

Ți-a placut articolul. Îi poți da share:

Posted in ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA IMPROVING

TOTUL ÎNCEPE CU O CONVERSAȚIE GRATUITĂ...

SEDINȚE TERAPIE

Relațiile moderne și viața noastră în contextul actual sunt într-o continuă transformare. Abordarea mea în sesiunile de terapie este una holistică.

WORKSHOPS

Dorința de dezvoltare este o călătorie continuă. Este acea parte din tine care privește viața ca pe un continuu drum de învățare si evoluție.

COACHING

Ai o idee, ai un vis pe care vrei să-l aduci în realitate. Pe acest drum, ai ocazia să faci câte un popas pentru a te sfătui cu cineva de încredere.

Scroll to Top